Çdo reklamë skanohet automatikisht para se të publikohet — duke përfshirë një kontroll sigurie të lidhjeve që përfundohet brenda 24 orësh (Google Safe Browsing). Reklamat rishikohen nga një person vetëm kur kontrolli automatik i refuzon, kurrë si rruga e paracaktuar për publikim.
Lidhjet nuk kontrollohen vetëm një herë gjatë aktivizimit — një lidhje që bëhet e rrezikshme pasi një reklamë ka qenë në transmetim kapet nga ri-skanimet periodike dhe reklama pezullohet menjëherë.
Nëse një reklamë tërhiqet, pjesa e papërdorur e ciklit të saj 365-ditor rimbursohet në mënyrë proporcionale. Kjo nuk vlen nëse lidhja e reklamës më vonë rezulton të përmbajë malware ose virus pasi ajo është dorëzuar dhe miratuar për herë të parë — në atë rast nuk ka kurrë të drejtë për rimbursim.