Každá reklama sa pred zverejnením automaticky skontroluje – vrátane kontroly bezpečnosti odkazov, ktorá sa vykoná do 24 hodín (služba Google Safe Browsing). Reklamy kontroluje človek len v prípade, že ich automatická kontrola zamietne; nikdy to nie je štandardný postup pri zverejňovaní.
Odkazy sa nekontrolujú len raz pri aktivácii – odkaz, ktorý sa stane nebezpečným po začatí zobrazovania reklamy, je zachytený v rámci pravidelných opakovaných kontrol a reklama je okamžite pozastavená.
Ak je reklama stiahnutá, nevyužitá časť jej 365-dňového cyklu sa vráti pomerne. Toto neplatí v prípade, ak sa neskôr zistí, že odkaz v reklame obsahuje škodlivý softvér alebo vírus po tom, čo bola reklama prvýkrát odoslaná a schválená – v takomto prípade nie je možné nárokovať si vrátenie peňazí.