Յուրաքանչյուր գովազդ ավտոմատ կերպով ստուգվում է մինչև հրապարակումը՝ ներառյալ հղումների անվտանգության ստուգումը, որը կատարվում է 24 ժամվա ընթացքում (Google Safe Browsing): Գովազդները մարդկանց կողմից վերանայվում են միայն այն դեպքում, երբ ավտոմատ ստուգումը մերժում է դրանք, և երբեք ոչ որպես հրապարակման ստանդարտ ընթացակարգ։
Հղումները ստուգվում են ոչ միայն մեկ անգամ ակտիվացման ժամանակ — եթե գովազդի ցուցադրումից հետո հղումը դառնում է վտանգավոր, այն հայտնաբերվում է պարբերական կրկնակի ստուգումների ընթացքում, և գովազդը անմիջապես դադարեցվում է։
Եթե գովազդը հետ կանչվի, դրա 365-օրյա ցիկլի չօգտագործված մասը վերադարձվում է համամասնորեն։ Սա չի վերաբերում այն դեպքերին, երբ գովազդի հղումը առաջին ներկայացումից և հաստատումից հետո պարզվում է պարունակում է վնասակար ծրագրեր կամ վիրուս՝ այդ դեպքում գումարի վերադարձ չի կատարվում։