Minden hirdetést automatikusan ellenőriznek, mielőtt megjelenne – ideértve a linkek biztonsági ellenőrzését is, amelyet 24 órán belül elvégeznek (Google Safe Browsing). A hirdetéseket csak akkor vizsgálja át ember, ha az automatikus ellenőrzés elutasítja őket; a közzététel során soha nem ez az alapértelmezett eljárás.
A linkeket nem csupán az aktiváláskor ellenőrzik egyszer – ha egy hirdetés megjelenése után egy link veszélyessé válik, azt a rendszeres újraellenőrzések során felismerik, és a hirdetést azonnal felfüggesztik.
Ha egy hirdetést visszavonnak, a 365 napos ciklusának fel nem használt részét arányosan visszatérítjük. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a hirdetés linkjében – az első benyújtás és jóváhagyás után – később rosszindulatú szoftvert vagy vírust találnak; ilyen esetben soha nem jár visszatérítés.