Svaki oglas se automatski skenira prije nego što bude objavljen — uključujući provjeru sigurnosti linkova koja se završi u roku od 24 sata (Google Safe Browsing). Oglas pregledava čovjek samo kada ga automatska provjera odbije, nikada kao standardni put objavljivanja.
Linkovi se ne provjeravaju samo jednom prilikom aktivacije — link koji postane opasan nakon što se oglas prikazuje uhvati se periodičnim ponovnim skeniranjima i oglas se odmah suspenduje.
Ako se oglas povuče, neiskorišteni dio njegovog 365-dnevnog ciklusa vraća se srazmjerno. Ovo se ne odnosi ako se naknadno utvrdi da poveznica oglasa sadrži zlonamjerni softver ili virus nakon što je prvi put predan i odobren — u tom slučaju nikada nije moguće dobiti povrat novca.